A Nyékládházi Tavak Közhasznú Egyesület 2011. augusztus 20-án az I. Gólem-tavi Főzőversenyre invitálta Nyékládháza város lakóit, az intézmények vezetőit, a tóparton élők családjait, barátait, munkatársait, ismerőseit.
Az ételeket „egytál” étel formájában, (bográcsban, szabadtéren, faszénparázson, roston, nyárson vagy egyéb módon elkészíthető grillezett ételek) a helyszínen kellett elkészíteni.
Az elkészült ételeket szakmai zsűri bírálta el az alábbi három szempont alapján:
• Íz harmónia.
• Az étel jellegének megfelelő szín és beltartalmi érték.
• A főzőhely látványa-rendezettsége.
A Főzőversennyel szeretnénk hagyományt teremteni, új barátságokat kialakítani, egy családias hangulatot teremteni, s jövőre is megrendezni a Főzőversenyt.
Célunk volt, megismertetni egymással a város lakóit, az intézmények vezetőit, a tóparton élőket, amire ebben a rohanó világban alig jut idő.
Támogató partnereink voltak: